Република Македонија Почетна
ЗЕМЈАТА НА ПРВ ПОГЛЕД


ПРОЕКТ
Image
Проектот помага во подобрување на ефикасноста на јавната потрошувачка преку зајакнување на јавното финансиско управување, ефикасност на здравствените услуги и социјалната заштита. (анг.)
Види ги сите проекти »

ИЗВЕШТАЈ
Image
Извештајот за прогресот ја оценува имплементацијата на заедничката Стратегија за партнерство со земјата за периодот 2011-2014 година за Македонија (анг.)
Види ги сите извештаи »

ДАВАЊЕ ЗАЕМИ

Република Македонија: Одобрен износ по фискална година (во милиони американски долари)*

Износот вклучува одобрени износи од Меѓународната банка за обнова и развој (IBRD) и Меѓународното здружение за развој (IDA)

ПОДАТОЦИ ЗА ЗЕМЈАТА


Билтен

МАПА НА ПРОЕКТИ


Стручни лица

Марко Мантованели

директор за Македонија и Косово

Бојана Нацева

Виш специјалист за образование
Види ги сите експерти »


Фото галерија
Повеќе фотографии »

Welcome