СООПШТЕНИЕ ЗА ПЕЧАТ

Светска банка изразува сочувство за жртвите од невремето во Македонија

8 Август 2016


СКОПЈЕ, 8 август 2016 година - Светска банка е  потресена од загубата на животите за време на поројните дождови и поплави кои го зафатија регионот на град Скопје за време на викендот. Изразуваме најдлабоко сочувство до семејствата и пријателите на жртвите и сите кои се погодени од невремето. Светска банка е подготвена да помогне на властите во одговор на оваа катастрофа, во соработка со останатите партнери за развој.

Контакт за медиуми
Во Скопје
Анита Боѓиновска
tel : +389 (0)2 3117 159
abozinovska@worldbank.org

СООПШТЕНИЕ ЗА ПЕЧАТ БРОЈ:
2017/ECA/004

Api
Api